Hírek

 • 2019. május 2., csütörtök, 09:30

  Az ÉKI-ben fejlesztett gluténmentes termékek

  Gluténmentes tojás-helyettesítő és azzal azonos textúrát biztosító adalék anyagok, illetve azok alkalmazására épülő növényi alapú termékek fejlesztése című Magyar- Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Együttműködési Pályázat (TÉT_15_IL-1-2016-0020) keretében gyártott új termékek előzetes piaci elfogadását teszteltük a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete Budai Lisztérzékenyek Klubjában 2019 márciusában.

 • 2019. március 25., hétfő, 09:52

  Probiotikumokkal a megfázás ellen

  A probiotikumok – azaz az olyan élő, humánbarát mikroorganizmusok, amelyek a fogyasztó béltraktusába megfelelő számban jutva fejtik ki jótékony hatásukat az egészségi állapotra – egyre ismertebbek az egészségtudatos, de – a reklámok által – akár a mindennapi fogyasztó számára is. Konkrét, kézzel fogható hatásuk azonban kevéssé ismert.

 • 2019. március 21., csütörtök, 14:03

  Dr. Cserhalmi Zsuzsanna miniszteri kitüntetésben részesült

  Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter Pro Alimentis Hungariae Díjat adományozott intézetünk nyugalmazott munkatársának. Dr. Cserhalmi Zsuzsanna a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet korábbi osztályvezetője, megbízott intézetigazgatója kitüntetésben részesült a több mint 60 éves múlttal rendelkező Élelmiszer Tudomány Technológia szaklap több éves kiváló, felelős szerkesztői munkájáért.

 • 2019. február 14., csütörtök, 15:06

  Fiatal kutatóink sikere a „Táplálkozástudományi kutatások” PhD konferencián

  2019. január 24.-én a Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTT) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) közös rendezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a „Táplálkozástudományi kutatások” PhD konferencia.

 • 2019. január 22., kedd, 15:43

  Bioaktív molekulákra alapozott kutatások a NAIK-ÉKI-ben

  2018. november és 2019. január

  A Magyar Kémikusok Lapjában kétrészes cikk jelent meg az Intézetünkben folytatott kutatásokról „Metabolitok vizsgálata” és „Fehérje- és DNS-alapú vizsgálatok” címmel.

 • 2019. január 9., szerda, 16:21

  Kutatás-fejlesztés az ÉKI-ben

   

  Magyar Mezőgazdaság – 2018. szeptember 26.

   

  A Magyar Mezőgazdaság című szaklap cikke intézetünk legújabb kutatási, fejlesztési és innovációs eredményeit mutatja be.

 • 2018. október 8., hétfő, 11:33

  NAIK-ÉKI - Kutatók Éjszakája (2018)

  Immár hagyományosan, a Kutatók Éjszakája program keretében szeptember utolsó péntekén az Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet megnyitotta kapuit az érdeklődő nagyközönség számára.

 • 2018. szeptember 12., szerda, 09:27

  150 éves a debreceni agrárképzés

  A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Osztály, Talajtani, Vízgazdálkodási és Növénytermesztési Tudományos Bizottsága és a Debreceni Területi Bizottsága a debreceni agrárképzés megalakulásának 150 éves évfordulója alkalmából 2018. szeptember 6-án megrendezte a Tiszántúli Agrártudományi Napokat. A rendezvényre 11 országból több mint 400 résztvevő érkezett, intézetünket Adányiné Kisbocskói Nóra és Lengyelné Kónya Éva képviselte.

 • 2018. augusztus 28., kedd, 08:31

  Dr. Halász Anna miniszteri kitüntetésben részesült

  Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter „Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata” kitüntetést adományozott intézetünk nyugalmazott munkatársának. Dr. Halász Anna a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet korábbi tudományos tanácsadója, az MTA doktora az élelmiszertudomány területén végzett több mint 50 éves kutató és fejlesztő munkájáért, tudományos életművének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

 • 2018. július 30., hétfő, 11:47

  Kínai delegáció látogatása és szándéknyilatkozat aláírása a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében

  A Csungking és Magyarország közötti megállapodás és a Magyar-Csungkingi Tudományos és Technológiai Transzferközpont megalakulása keretében, valamint a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a csungking-i Southwest University közös kutatási projektjének folytatására a fenti intézményekből érkezett delegáció a NAIK-ÉKI-be 2018. július 17-én.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.