Fiatal kutatóink sikere a „Táplálkozástudományi kutatások” PhD konferencián
2019. február 14., csütörtök, 15:06

2019. január 24.-én a Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTT) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) közös rendezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a „Táplálkozástudományi kutatások” PhD konferencia.

A rendezvényen fiatal kutatók olyan tudományos eredményei kerültek bemutatásra, amelyek a táplálkozás- és az élelmiszertudomány, az élelmiszertechnológia, továbbá az élelmiszermarketing és a vendéglátás területéhez kapcsolódva innovatív fejlesztések alapját képezhetik. A konferencia célja azon kutatási eredmények megvitatása volt, amelyek a tudomány és ipari hasznosítás szempontjából is érdeklődést válthatnak ki.

Előadással PhD hallgatók jelentkezhettek, illetve azok, akiknél max. 2 év telt el a sikeres védést követően. Az elhangzott előadásokat a Tudományos Bizottság (TB) értékelte, melynek elnöke Dr. Biacs Péter professzor úr, az MTT vezetőségi tagja volt.
 

Perjéssy Judit: „Probiotikus Lactobacillus törzsekkel végzett tejsavas fermentáció hatása meggylére és bioaktív komponenseire” című előadása első helyezést,

 

Klupács Adél: „DNS alapú gyorsmódszerek fejlesztése élelmiszerek szójatartalmának kimutatására” című előadása harmadik helyezést ért el szekciójában.

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.