2019. január 24.-én a Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTT) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) közös rendezésében immár kilencedik alkalommal került megrendezésre a „Táplálkozástudományi kutatások” PhD konferencia.
A rendezvényen fiatal kutatók olyan tudományos eredményei kerültek bemutatásra, amelyek a táplálkozás- és az élelmiszertudomány, az élelmiszertechnológia, továbbá az élelmiszermarketing és a vendéglátás területéhez kapcsolódva innovatív fejlesztések alapját képezhetik. A konferencia célja azon kutatási eredmények megvitatása volt, amelyek a tudomány és ipari hasznosítás szempontjából is érdeklődést válthatnak ki.
Előadással PhD hallgatók jelentkezhettek, illetve azok, akiknél max. 2 év telt el a sikeres védést követően. Az elhangzott előadásokat a Tudományos Bizottság (TB) értékelte, melynek elnöke Dr. Biacs Péter professzor úr, az MTT vezetőségi tagja volt.
Perjéssy Judit: „Probiotikus Lactobacillus törzsekkel végzett tejsavas fermentáció hatása meggylére és bioaktív komponenseire” című előadása első helyezést, |
|
Klupács Adél: „DNS alapú gyorsmódszerek fejlesztése élelmiszerek szójatartalmának kimutatására” című előadása harmadik helyezést ért el szekciójában. |
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A jelenleg folyó, kétoldalú ipari kutatási és fejlesztési együttműködés keretében Intézetünkbe látogatott három kínai kutató a chongqing-i Southwest University-ről, amelynek keretében előadásokat tartottak és munkamegbeszélést folytattunk a jelenlegi és a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.