Szolgáltatások

Az intézetünkben található konvencionális kísérleti állatház (35/2015) az intézeteiben folyó állatkísérletes munkáknak biztosít hátteret.

Meglévő élelmiszeripari termékből vagy nyersanyagból lehetséges fehérje allergének (antigének) vagy az allergént tartalmazó nyersanyag immunanalitikai kimutatása.

A NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetének szakértelme rendelkezésére áll, amennyiben növelni szeretné akár már meglévő, akár kifejleszteni tervezett termékei, technológiái élelmiszerbiztonságát. Az élelmiszerek eltarthatóságát mikrobiológiai, kémiai, fizikai és érzékszervi szempontból is vizsgáljuk. 

Humán emésztés szimulálására élelmiszerek és/vagy tisztított fehérjék emésztési modellben történő vizsgálata, választ keresve az emészthetőségre és a mikro/makrotápanyagok, például a fehérjék biológiai hozzáférhetőségére. Szolgáltatásunkat kutatási munkákhoz történő felhasználásra ajánljuk, az élelmiszerek emésztése és a tápcsatornában történő lebomlási folyamatok teljes megismerése céljából.

  • Élelmiszer-feldolgozási és -tartósítási technológiák fejlesztése és optimalizálása, ezen belül:
    • extrudálás,
    • granulálás,
    • mikrohullámú hőkezelés és szárítás,
  • Élelmiszer-technológiai és termékfejlesztési szaktanácsadás  

Meglévő élelmiszeripari termék vagy nyersanyag probiotikus termékké fejleszthetőségének vizsgálata igazolt probiotikus Lactobacillus törzsekkel.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.