Kutatási-, szolgáltatási tevékenységek

  • Élelmiszer-feldolgozási és -tartósítási technológiák fejlesztése és optimalizálása, ezen belül:
    • extrudálás,
    • granulálás,
    • mikrohullámú hőkezelés és szárítás,
    • rádiófrekvenciás hőkezelés,
    • pulzáló elektromos térerő alkalmazása,
    • vákuumszárítás
  • Új, magas hozzáadott értékű, az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerek fejlesztése
  • Irányított fermentáció szelektált probiotikus törzsek alkalmazásával
  • Új analitikai és bioanalitikai módszerek és eszközök fejlesztése az élelmiszer összetevők meghatározására
  • In vitro emésztési modell alkalmazása élelmiszerek hasznosulásának modellezésére / meghatározására
  • In vivo állatmodellek alkalmazása élelmiszerek és élelmiszer komponensek biológiai hatásának vizsgálatára
  • Az élelmiszerlánc szereplőinél végzett vizsgálatok az élelmiszer-biztonság, minőségfejlesztés és innováció támogatására
  • Fogyasztói vizsgálatok a fogyasztóvédelem, a tudatosság fejlesztése és a tájékoztatás javítása érdekében

Programajánló

2019. július 16., kedd - 2019. augusztus 20., kedd
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.