Kínai kutatók látogatása a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében
2019. szeptember 19., csütörtök, 13:34

A jelenleg folyó, kétoldalú ipari kutatási és fejlesztési együttműködés keretében Intézetünkbe látogatott három kínai kutató a chongqing-i Southwest University-ről, amelynek keretében előadásokat tartottak és munkamegbeszélést folytattunk a jelenlegi és a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.

Intézetünk 2019. augusztus 16. és 25. között kínai kutatókat látott vendégül a chongqing-i Southwest University College of Food Science tanszékéről az intézeteink közötti „Zöldségek és gyümölcsök biológiai úton történő tartósítása Magyarországon és Kínában, különös tekintettel az élelmiszer-biztonsági és a humán egészségügyi szempontokra” című TéT együttműködés keretében. A munkalátogatásuk során előadásokat tartottak „Transcriptomic profiling reveals the competitive relationship between phenylpropanoid pathway and sucrose metabolism of grape berries by Pseudomonas fluorescens ZX.” (Dr. Du Muying) és „Regulation of redox status contributes to priming defense against Botrytis cinerea in grape berries treated with eco-friendly elicitors.” (Dr.Wang Kaituo) címmel, valamint megbeszélést folytattunk mind a jelenleg futó együttműködéssel, mind a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.

Az együttműködés, így a munkalátogatás is a TÉT_CN_1-2016-0004 számú projektben a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a TÉT_16_CN pályázati program finanszírozásában valósulhatott meg.

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.