Probiotikus termék kialakíthatóságának vizsgálata

Meglévő élelmiszeripari termék vagy nyersanyag probiotikus termékké fejleszthetőségének vizsgálata igazolt probiotikus Lactobacillus törzsekkel.

 

Intézetünkben vállaljuk élelmiszeripari termékek vagy nyersanyagok probiotikus termékké fejleszthetőségének vizsgálatát. Szolgáltatásunkat olyan élelmiszer-előállítóknak ajánljuk, akik meglévő terméküket funkcionális (probiotikus) tulajdonsággal kívánják felruházni, illetve akik élelmiszeripari nyersanyagból probiotikus terméket kívánnak létrehozni. Az adott nyersanyagon/termékben négy különböző probiotikus, a Lactobacillus nemzetségből származó tejsavbaktérium szaporodásának, életképességének, anyagcseretevékenységének vizsgálatát végezzük el. A vizsgálatba a megrendelő által hozott, vagy kívánt egyéb törzsek is bevonhatók.

Alkalmazott vizsgálati módszerek:

  • Aerob fermentáció
  • Tárolási kísérlet
  • Sejtszám nyomonkövetése klasszikus mikrobiológiai módszerrel a fermentáció és/vagy a tárolás során
  • pH és titrálható savtartalom meghatározás
  • oldott szárazanyagtartalom meghatározása

 

A vizsgálat eredményeképp szakmai dokumentációt adunk át a termék/nyersanyag probiotikus termékké fejleszthetőségéről, meghatározva benne az ehhez legalkalmasabb probiotikus törzset. Tapasztalt kutatóink emellett javaslatot tesznek további vizsgálatokra, fejlesztési lehetőségekre. A szolgáltatás során „Minta-terméket” készítünk, melyet természetesen szintén átadunk a megrendelőnek.

Vizsgálat A szolgáltatás ára
Probiotikus termék kialakíthatóságának vizsgálata 185.000 Ft + ÁFA

 

További felvilágosítással, megrendeléssel kapcsolatban kérjük, keresse munkatársunkat a zalan.zsolt[kukac]eki.naik.hu email címen.

Programajánló

2019. július 16., kedd - 2019. augusztus 20., kedd
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.