Dr. Hegyi Ferenc

Dr. Hegyi Ferenc
E-mail: hegyi.ferenc[kukac]eki.naik.hu

Hegyi Ferenc 2008-ban szerzett Okleveles élelmiszermérnök (M.Sc) diplomát a Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Karán, Élelmiszerbiztonság szakirányon. Ezt követően kezdett dolgozni a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (NAIK-ÉKI) jogelődjében a Központi Élelmiszertudományi Kutató Intézetben. 2009-ben kezdte PhD tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában. 2014-ben szerzett élelmiszertudományi doktori fokozatot. Fő kutatási területe a tejsavas fermentáció, funkcionális élelmiszer fejlesztés, tejsavbaktériumok metabolit termelésének vizsgálata, különös tekintettel a bakteriocin termelésükre, tejsavbaktérium törzsek dehidrogenáz enzimaktivitásának vizsgálata továbbfejlesztett MTT kolorimetriás módszerrel.

 

PROJEKTEK

  • 2017-, “Zöldségek és gyümölcsök biológiai úton történő tartósítása Magyarországon és Kínában, különös tekintettel az élelmiszer-biztonsági és a humán egészségügyi szempontokra” Magyar-kínai Ipari Tét pályázat TÉT_16_CN-1-2016-0004 (résztvevő)
  • 2017- “Hazai nemesítésű zöldségekre és gyümölcsökre alapozott funkcionális italok és snack termékek kifejlesztése, gyártástechnológiájuk kidolgozása biokémiai metabolomikai vizsgálatok alapján”, VM KFI projekt (résztvevő)
  • 2017-, “Hüvelyes magvakra alapozott, fenntartható módon előállítható, értéknövelt és funkcionális élelmiszerek körének bővítése”, VM KFI projekt (résztvevő)
  • 2014-2016 “Genetikai markerekre (biomarkerekre) alapozott diagnosztikai módszerek fejlesztése a hamisítás tényének kimutatására – fajspecifikus eredet meghatározása” FM KFI projekt, (résztvevő)
  • 2014-2015, „Egyedi bioaktív hatóanyag-kombinációkat innovatív módon mikrokapszulázott formában tartalmazó, humánklinikai vizsgálatokkal igazoltan egészvédő hatású ásványvízcsalád kidolgozása”, GOP-1.1.1.11-2012-0485 (résztvevő)
  • 2013-2015, „Kovász-starterkultúrák szelekciója és alkalmazása magyar és kínai korpával dúsított kenyerekhez”, Kínai-magyar kétoldalú kormányközi Tudományos és Technológiai Együttműködés, TÉT_12_CN-1-2012-0017 (résztvevő)
  • 2009-2013, „Valósághű élelmiszermodellek tervezése és kifejlesztése jól karakterizált mikro- és makrostruktúrák és -kompozíciók segítségével”, EU FP7 DREAM (résztvevő)
  • 2009-2012, Mangalica termékek versenyképességének javítása komplex vizsgálati portfólió felhasználásával (TECH_08-A3/2-2008-0405 MANGFOOD), (résztvevő)
  • 2008-2009, „Vegyes (tejsavbaktérium + élesztő) probiotikus starter kultúra előállítása” , Vallon-magyar kétoldalú kormányközi Tudományos és Technológiai Együttműködés, OMFB-00356/2008 (résztvevő)

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.