Hírek

  • 2017. szeptember 15., péntek, 14:35

    Pulzáló elektromos térerő újszerű alkalmazási területei

    A pulzáló elektromos térerő (PEF) élelmiszeripari alkalmazása ma már nem csupán a folyékony halmazállapotú élelmiszerek kíméletes, hőkezelés-mentes tartósítására irányul, hanem egyre inkább előtérbe kerül a fél-szilárd, szilárd élelmiszerek kezelése.

  • 2017. augusztus 31., csütörtök, 10:53

    Sajtkonferencia

    2017 augusztus 23-án, Gyöngyösön rendezték az I. sajtakadémiát, melyen a NAIK-ÉKI-ből Dr. Szerdahelyi Emőke is a felkért előadók között volt. A Dr. Jánosi Annával közös előadás témája: fehérje- és DNS-alapú vizsgálati módszerek alkalmazási lehetőségei a fajspecifikus eredet-meghatározásra tejtermékek esetén.

  • 2017. augusztus 24., csütörtök, 16:52

    Mi is az a klorogénsav?

    Napjainkban egyre többször kerül a tudatos élelmiszerfogyasztók látókörébe a klorogénsav. A klorogénsav egy növényi eredetű természetes anyag, mely például kávéban, cikóriában, napraforgómagban, articsókában fordul elő jelentősebb (10-500 mg/100g) mennyiségben. Érdemi mennyiség (5-50 mg/100g) található még például burgonyában, aszalt szilvában, áfonyában, őszi barackban, meggyben és almában.

  • 2017. július 26., szerda, 16:25

    ÉKI termék az Asztanai világkiállításon

    A 2017. június 10. - 2017. szeptember 10. között a kazahsztáni Asztanaban megrendezésre kerülő Expo2017 világkiállítás alapkoncepciója a jövő energiája és szélesebb értelemben a jövő technológiái. A kiállításon számos kitűnő magyar innováció kap bemutatkozási lehetőséget, köztük a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet mikrohullámú vákuumszárítással előállított zöldség, gyümölcs snack termékcsaládja.

  • 2017. július 20., csütörtök, 09:20

    Idén is lesz kutatók éjszakája az ÉKI-ben

    Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! Az idei évben is (szeptember 29-én) lesz kutatók éjszakája az Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben.

  • 2017. július 20., csütörtök, 09:10

    A Földművelésügyi Minisztérium kutatói utánpótlást elősegítő programba való előzetes regisztráció

    A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kutatói utánpótlást elősegítő programjának célja olyan tehetséges fiatal kutatók megnyerése és továbbképzése, akik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) kutatóintézeteiben, így az Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben (ÉKI), akik a megszerzett tudásuk és tapasztalatuk által képesek lesznek szakterületükön a gyakorlat számára fontos kérdésekre a tudomány eszközeivel is választ adni.

Programajánló

2017. szeptember 22., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem
2017. szeptember 29., péntek, 14:00 - 19:00
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.

Hírlevél