Szervezeti egységek

Az osztály korszerű bioanalitikai módszerekkel kutatja azokat a genetikai információkat és fehérjetulajdonságokat, melyek meghatározók az élelmiszerek minősége szempontjából, valamint az egészséggel összefüggésbe hozhatók vagy kockázatot jelentenek.

Az osztály feladatai közt egyrészt analitikai vizsgálatok, módszerfejlesztések szerepelnek és ezek felhasználásával számos agrárkutatási projektben (pl. nemesítés), valamint a táplálkozástudomány és az élelmiszer-biokémia területén végeznek alap-, illetve alkalmazott kutatásokat, fejlesztéseket.

Az osztály tevékenységének fő iránya a biológiailag aktív vegyületek, illetve azokat tartalmazó élelmiszerek hasznosulásának vizsgálatára szolgáló in vitro emésztési modellek adaptálása, fejlesztése és alkalmazása.

Az osztály kutatási tevékenysége két fő témakör köré csoportosítható. Egyrészt olyan újszerű, környezetkímélő élelmiszeripari technológiák fejlesztésével és ipari alkalmazásának elősegítésével foglalkozik, amelyek jó minőségű, magasabb hozzáadott értékű, versenyképes termékek előállítását szolgálják.

Programajánló

2017. október 11., szerda - 2017. december 1., péntek
2017. november 24., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem