Probiotikus termék kialakíthatóságának vizsgálata
Meglévő élelmiszeripari termék vagy nyersanyag probiotikus termékké fejleszthetőségének vizsgálata igazolt probiotikus Lactobacillus törzsekkel.
Intézetünkben vállaljuk élelmiszeripari termékek vagy nyersanyagok probiotikus termékké fejleszthetőségének vizsgálatát. Szolgáltatásunkat olyan élelmiszer-előállítóknak ajánljuk, akik meglévő terméküket funkcionális (probiotikus) tulajdonsággal kívánják felruházni, illetve akik élelmiszeripari nyersanyagból probiotikus terméket kívánnak létrehozni. Az adott nyersanyagon/termékben négy különböző probiotikus, a Lactobacillus nemzetségből származó tejsavbaktérium szaporodásának, életképességének, anyagcseretevékenységének vizsgálatát végezzük el. A vizsgálatba a megrendelő által hozott, vagy kívánt egyéb törzsek is bevonhatók.
Alkalmazott vizsgálati módszerek:
- Aerob fermentáció
- Tárolási kísérlet
- Sejtszám nyomonkövetése klasszikus mikrobiológiai módszerrel a fermentáció és/vagy a tárolás során
- pH és titrálható savtartalom meghatározás
- oldott szárazanyagtartalom meghatározása
A vizsgálat eredményeképp szakmai dokumentációt adunk át a termék/nyersanyag probiotikus termékké fejleszthetőségéről, meghatározva benne az ehhez legalkalmasabb probiotikus törzset. Tapasztalt kutatóink emellett javaslatot tesznek további vizsgálatokra, fejlesztési lehetőségekre. A szolgáltatás során „Minta-terméket” készítünk, melyet természetesen szintén átadunk a megrendelőnek.
Vizsgálat | A szolgáltatás ára |
Probiotikus termék kialakíthatóságának vizsgálata | 185.000 Ft + ÁFA |
További felvilágosítással, megrendeléssel kapcsolatban kérjük, keresse munkatársunkat a zalan.zsolt[kukac]eki.naik.hu email címen.
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A jelenleg folyó, kétoldalú ipari kutatási és fejlesztési együttműködés keretében Intézetünkbe látogatott három kínai kutató a chongqing-i Southwest University-ről, amelynek keretében előadásokat tartottak és munkamegbeszélést folytattunk a jelenlegi és a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.