Perjéssy Judit
Perjéssy Judit 2015-ben szerzett mesterfokozatot és okleveles biomérnök szakképzettéget a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán. Tanulmányai után a Nemzeti Agárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben helyezkedett el a NAIK „Kutatói utánpótlást elősegítő program” keretén belül. A PhD képzést 2016. februárjában kezdte meg a budapesti Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában. A kutatási tevékenysége során törzsgyűjteményekből, forgalmazóktól származó, fermentált termékekből izolált probiotikus és nem-probiotikus Lactobacillus törzsek vizsgálatával és szelekciójával célja olyan újszerű, növényi (főként zöldség és gyümölcs) alapú, tejsavasan fermentált élelmiszer előállítása, amely esetleges jótékony egészségi hatásai által egy magas hozzáadott értékű termék kialakítását teszi lehetővé.
PROJEKTEK
- 2017- : Zöldségek és gyümölcsök biológiai úton történő tartósítása Magyarországon és Kínában, különös tekintettel az élelmiszer-biztonsági és a humán egészségügyi szempontokra - résztvevő
- 2017- : Hazai nemesítésű zöldségekre és gyümölcsökre alapozott funkcionális italok és snack termékek kifejlesztése, gyártástechnológiájuk kidolgozása biokémiai metabolomikai vizsgálatok alapján - résztvevő
- 2017- : Hüvelyes magvakra alapozott, fenntartható módon előállítható, értéknövelt és funkcionális élelmiszerek körének bővítése - résztvevő
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A jelenleg folyó, kétoldalú ipari kutatási és fejlesztési együttműködés keretében Intézetünkbe látogatott három kínai kutató a chongqing-i Southwest University-ről, amelynek keretében előadásokat tartottak és munkamegbeszélést folytattunk a jelenlegi és a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.