Horváthné Dr. Szanics Enikő

Horváthné Dr. Szanics Enikő
Biológiai Osztály
tudományos munkatárs
1022 Budapest, Herman Ottó út 15.
Mobil: +36 704928483
E-mail: szanics.eniko[kukac]eki.naik.hu

Horváthné Dr. Szanics Enikő 2002-ben szerzett diplomát a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán, ezt követően a Központi Élelmiszeripari Kutatóintézetben kezdett el dolgozni. A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában 2007-ban szerzett élelmiszertudományi doktori fokozatot. Doktori tanulmányai alatt Belgiumban és Angliában is proteomikai kutatásokban vett részt, ahol lehetősége nyílt a kétdimenziós elektroforetikus fehérjeelválasztásban szerzett korábbi ismereteit tovább mélyíteni, ugyanakkor LC-MS/MS, illetve Maldi-MS rendszerekkel dolgozni. Jelenleg növényi eredetű fehérjékkel kapcsolatos kutatásokban vesz részt, amelyek elsősorban a biológiailag aktív fehérjék eredetének, továbbá szerkezetük és biológiai aktivitásuk közötti összefüggésének feltárására irányul bioanalitikai módszerek segítségével.

 

PROJEKTEK

  • OMFB-02526/2000: „Totális gyomírtószerrel rezisztens transzgénikus búza (Triticum aestivum L.) biológiai hatásának és táplálkozási biztonságának vizsgálata (2000-2003) – közremüködő kutató
  • OMFB-00378/2002: „Oligo-antigén peptidkeverék előállítása enzimkatalizált eljárással és a potenciális allergén aktivitás kimutatása” (2001-2004) - közreműködő kutató
  • NKTH Biotechnológia: „Új vizsgálati stratégiák gabonafélék és hüvelyesek minôségének javítására az élelmiszer-biztonság érdekében” (2003-2006).-. közreműködő kutató
  • FVM 43025: "A tritikálé nemesítése a hátrányos ökológiai adottságú területekre"( 2004-2006) – közremüködő kutató
  • OTKA 46988: ”Peptid markerek a fehérje allergia elôrejelzésekben” (2004-2007) - közreműködő kutató
  • DREAM (EUFP7): „Design and development of realistic food models with well-characterised micro- and macro-structure and composition”. (2009-2013).- közreműködő kutató
  • VM KFI projekt: „Hüvelyes magvakra alapozott, fenntartható módon előállítható, értéknövelt és funkcionális élelmiszerek körének bővítése” (2017-2019) – közremüködő kutató

 

RESEARCHER ID

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.