MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 375. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2019. május 31., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA
ELNÖK

MEGHÍVÓ
 

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 

2019. májusi ülése keretében rendezett

375.   Tudományos Kollokviumra

 

Elnök: Simonné Dr. Sarkadi Livia
 

09.30 - 10.00

Dr. Lente Gábor:
A periódusos rendszer megalkotása: az előjelektől a bizonyosságig
 

10.00 - 10.30 Kardos Valéria, Nikodémusné Szekeres Rozália, Dr. Nagy Attila
Kémiai elemek vizsgálata az élelmiszerláncban
 
10.30 - 10.50

Dr. Szigeti Tamás:
Vizeink arzén-tartalma – az arzén mennységének mérési technikája vizes mátrixokból ICP-MS technikával
 

10.50 - 11.20 SZÜNET
 
11.20 - 11.40

Szűcs Zsuzsanna:
Ásványi anyagok étrendi jelentősége az aktualitások tükrében
 

11.40 - 12.00

Dr. Üveges Márta, Jókai Zsuzsa, Abrankó László, Dernovics Mihály, Hingyi Hajnalka, Iulina Diana Bărbulescu
Új típusú takarmánykiegészítő adalék összes polifenol, valamint cink tartalmának vizsgálata műszeres analitikai módszerekkel
 

Simonné Dr. Sarkadi Livia  ÉTB elnök
Dr. Gelencsér Éva ÉTB társelnök
 

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)

Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

Programajánló

2019. július 16., kedd - 2019. augusztus 20., kedd
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.