Perjéssy Judit

Perjéssy Judit
Biológiai Osztály
tudományos segédmunkatárs
1022 Budapest, Herman Ottó út 15.
Mobil: +36 706400423
E-mail: perjessy.judit[kukac]eki.naik.hu

Perjéssy Judit 2015-ben szerzett mesterfokozatot és okleveles biomérnök szakképzettéget a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán. Tanulmányai után a Nemzeti Agárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben helyezkedett el a NAIK „Kutatói utánpótlást elősegítő program” keretén belül. A PhD képzést 2016. februárjában kezdte meg a budapesti Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában. A kutatási tevékenysége során törzsgyűjteményekből, forgalmazóktól származó, fermentált termékekből izolált probiotikus és nem-probiotikus Lactobacillus törzsek vizsgálatával és szelekciójával célja olyan újszerű, növényi (főként zöldség és gyümölcs) alapú, tejsavasan fermentált élelmiszer előállítása, amely esetleges jótékony egészségi hatásai által egy magas hozzáadott értékű termék kialakítását teszi lehetővé.

 

PROJEKTEK

  • 2017- : Zöldségek és gyümölcsök biológiai úton történő tartósítása Magyarországon és Kínában, különös tekintettel az élelmiszer-biztonsági és a humán egészségügyi szempontokra - résztvevő
  • 2017- : Hazai nemesítésű zöldségekre és gyümölcsökre alapozott funkcionális italok és snack termékek kifejlesztése, gyártástechnológiájuk kidolgozása biokémiai metabolomikai vizsgálatok alapján - résztvevő
  • 2017- : Hüvelyes magvakra alapozott, fenntartható módon előállítható, értéknövelt és funkcionális élelmiszerek körének bővítése - résztvevő

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.