Koppányné Dr. Szabó Erika
Koppányné Dr. Szabó Erika 1998-tól dolgozik a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben, majd a 2014-től jogutódjánál a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (NAIK-ÉKI) Biológia Osztályán. Okleveles élelmiszermérnök (MSc), Okleveles mérnöktanár (MSc), Növénygenetikai és növénynemesítési szakmérnök, PhD (kémai tudományok). Fő kutatási területe: DNS alapú vizsgálati módszerek: PCR, PCR-RFLP, real-time PCR módszerek alkalmazása állatfajok, élelmiszer allergének és különböző Lactobacillus törzsek bakteriocin termelő képességének meghatározására. Tudományos tagságai: MTA-ÉTB Biotechnológiai munkabizottság tag, Magyar Táplálkozástudományi Tudományos Egyesület tagja.
Programajánló
Hírek
Tisztelt Látogatók!
A hazai agrár-felsőoktatás szükséges megújulásának mérföldköve az alapítványi fenntartású Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) létrejötte, amely 2021. február 1-től 5 campuson, több mint 13 ezer hallgató számára fogja össze a dunántúli és közép-magyarországi élettudományi és kapcsolódó képzéseket. Az intézményhez csatlakozik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) 11 kutatóintézete is, így az új intézmény nem csupán egy oktatási intézmény lesz, hanem az ágazat szellemi, szakpolitikai és innovációs központjává válik, amely nagyobb mozgásteret biztosít a képzések, a gazdálkodás és szervezet modernizálásához, fejlesztéséhez. Az összeolvadással magasabb fokozatra kapcsolunk, a kutatói és egyetemi szféra szorosabban fonódik majd össze, aminek következtében még több érdekes, izgalmas kutatás-fejlesztés születhet majd az agrárium területén.
Kérjük, kövesse tevékenységünket a jövőben is a www.uni-mate.hu honlapon!
A jelenleg folyó, kétoldalú ipari kutatási és fejlesztési együttműködés keretében Intézetünkbe látogatott három kínai kutató a chongqing-i Southwest University-ről, amelynek keretében előadásokat tartottak és munkamegbeszélést folytattunk a jelenlegi és a jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban.