Klupács Adél

Klupács Adél
Biológiai Osztály
tudományos segédmunkatárs
1022 Budapest, Herman Ottó út 15.
Mobil: +36 706400422
E-mail: klupacs.adel[kukac]eki.naik.hu

Klupács Adél 2015-ben szerzett biomérnöki MSc. diplomát a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán. 2015 októberétől a NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben dolgozik. PhD tanulmányait a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolában 2016. szeptemberében kezdte meg, témájának címe: Funkcionális élelmiszerek fejlesztését megalapozó újszerű, DNS alapú módszerek kutatása. Kutatási területe kiterjed a DNS izolálási technikák, a polimeráz láncreakció (PCR), a real-time PCR és az izoterm PCR optimalizálására és fejlesztésére, valamint a fehérje izolálásra és vizsgálatra, továbbá az elektroforetikus technikák használatára.

 

PROJEKTEK

  • VM KFI projekt “Hüvelyes magvakra alapozott, fenntartható módon előállítható, értéknövelt és funkcionális élelmiszerek körének bővítése” (2017-2019) - Résztvevő
  • VM KFI projekt “Dió- és mandulafajták beltartalmi értékeinek vizsgálata, táplálkozásbiológiai értékük meghatározása” (2017-2019) - Résztvevő
  • VM KFI projekt 2017- 2019 Eredetvédett termékek versenyképességének javítása gyors,DNS alapú eredet-igazoló vizsgálati módszerek megalapozása révén - Résztvevő
  • VM KFI projekt “Hazai termesztésre alkalmazható, csökkentett tripszininhibítor-tartalmú, GMO-mentes szójabab élelmi célú felhasználását támogató kutatások” (2017-2019) - Résztvevő
  • Magyar - kínai Ipari Tét pályázat TÉT_16_CN-1-2016-0004 “Zöldségek és gyümölcsök biológiai úton történő tartósítása Magyarországon és Kínában, különös tekintettel az élelmiszer-biztonsági és a humán egészségügyi szempontokra” (2017-2020) - Résztvevő

 

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.