Stratégiai kutatási infrastruktúra

Az Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben működő Stratégiai Kutatási Insfrastruktúra (SKI) az élelmiszer-tudomány, táplálkozás-tudomány, bioanalitika kutatásához szükséges tudományos hátteret és infrastruktúrát biztosítja az intézeten belül, a NAIK intézeteinek, valamint a külső megrendelők számára. A műszerpark elsősorban az intézet tudományos stratégiájának megfelelő kutatási irányokat teszi lehetővé, amelynek használatát kiváló munkatársak segítik.

Ezen belül lehetőség nyílik:

  • nagyérzékenységű bioanalitikai módszerek fejlesztésére bioszenzor technika alkalmazásával,
  • magas hozzáadott értéket eredményező, az egészségvédő komponensek megőrzését segítő kíméletes élelmiszer-feldolgozási és tartósítási technológiák fejlesztésére,
  • élelmiszer mátrixok tápcsatornában való viselkedésének tanulmányozására, különös tekintettel egyes bioaktív fehérjék/peptidek egészséggel kapcsolatba hozható lehetséges hatásainak jobb megismerésére,
  • egyedi bioaktív élelmiszer-komponensek kimutatására irányuló módszer-fejlesztésekre,

     

  • genetikai markerekre alapozott diagnosztikai módszerek fejlesztésére az élelmiszer-hamisítások kimutatása céljából.

     


Használati rend és hozzáférhetőség:
A berendezések, laboratóriumok a kihasználtság függvényében elérhetőek a NAIK kutatóintézetei, hazai és külföldi kutatócsoportok, valamint ipari partner számára. A műszerek / mérések igénylése az egyes műszercsoportok esetében a meghatározott kapcsolattartóknál jelenthető be. A laboratóriumok szakképzett személyzettel vehetők igénybe megrendelés alapján.
Előzetes telefonos, vagy írásbeli megkeresés alapján a vizsgálni kívánt paraméterek figyelembe vételével hivatalos árajánlat alapján vállaljuk el a vizsgálatokat. A méréseket az egyeztetett határidőre elvégezzük, az eredményekről hivatalos mérési jegyzőkönyvet küldünk.

A műszerek, laboratóriumi szolgáltatás igénybe vételére kérjük az adott témafelelőst keressék:

1. Nagyérzékenységű bioanalitikai módszerek fejlesztésére és alkalmazására alkalmas bioszenzor laboratórium

Név: Adányiné Dr. Kisbocskói Nóra
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-1-796-0405


2. Magas hozzáadott értéket eredményező, az egészségvédő komponensek megőrzését segítő kíméletes élelmiszer-feldolgozási és -tartósítási technológiák fejlesztése

Név: Dr. Cserhalmi Zsuzsanna
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-1-796-0417


3. Bioanalitikai platform élelmiszer mátrixok tápcsatornában való viselkedésének tanulmányozására, különös tekintettel egyes bioaktív fehérjék/peptidek egészséggel kapcsolatba hozható lehetséges hatásainak jobb megismerésére

Név: Dr. Gelencsér Éva
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-1-796-0413


4. Egyedi bioaktív élelmiszer-komponensek kimutatására irányuló módszer-fejlesztések

Név: Tömösköziné Dr. Farkas Rita
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-1-796-0408


5. Genetikai markerekre alapozott diagnosztikai módszerek fejlesztése az élelmiszer-hamisítások kimutatása céljából

Név: Dr. Jánosi Anna
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-1-796-0413