Aktuális kutatási témák

Intézetünk jelenlegi kutatási témái

Bővebben...

Innovációs kapacitás és kutatás-fejlesztési tevékenységek

Szakmai és infrastrukturális háttér

A NAIK ÉKI jelentős műszaki infrastruktúrája, illetve kvalifikált kutatói állománya és szerteágazó szakmai kompetenciája alkalmassá teszi az intézetet arra, hogy bizonyos K+F+I tevékenységek kiajánlásával hozzájáruljanak a szektor versenyképességének javulásához. Az innovatív élelmiszergyártók, illetve egyéb szakmai közreműködők számára végzett kutatási szolgáltatási tevékenységek az együttműködő partnerek piaci pozícióinak erősödését eredményezik új termékek, illetve technológiák bevezetése, valamint a gyártási folyamatok hatékonyságának javulása által.

Bővebben...

Stratégiai kutatási infrastruktúra

Az Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben működő Stratégiai Kutatási Insfrastruktúra (SKI) az élelmiszer-tudomány, táplálkozás-tudomány, bioanalitika kutatásához szükséges tudományos hátteret és infrastruktúrát biztosítja az intézeten belül, a NAIK intézeteinek, valamint a külső megrendelők számára. A műszerpark elsősorban az intézet tudományos stratégiájának megfelelő kutatási irányokat teszi lehetővé, amelynek használatát kiváló munkatársak segítik.

Bővebben...

Szakmai együttműködések

HighTech Europe (2009-2013)

A projekt címe:
"European Network for integrating novel technologies for food processing"

Az új technológiák élelmiszeripari adaptálását segítő hálózatépítő projektet a Német Élelmiszer- technológiai Intézet (DIL) koordinálja, a 22 résztvevő között kutatási szervezet, ipari szövetség és vállalkozás egyaránt megtalálható. A projekt céljai között szerepel többek között Európai Hálózat létrehozása az új élelmiszer-feldolgozási technológiák integrálására.

Bővebben...