Biológia osztály

A Biológia Osztály korszerű bioanalitikai módszerekkel kutatja azokat a genetikai információkat és fehérjetulajdonságokat, melyek meghatározók az élelmiszerek minősége szempontjából, valamint az egészséggel összefüggésbe hozhatók vagy kockázatot jelentenek.

Bővebben...

Élelmiszer-analitikai osztály

Az Élelmiszer-analitikai Osztály feladatai közt egyrészt analitikai vizsgálatok, módszerfejlesztések szerepelnek és ezek felhasználásával számos agrárkutatási projektben (pl.  nemesítés), valamint a táplálkozástudomány és az élelmiszer-biokémia területén végzünk alap-, illetve alkalmazott kutatásokat, fejlesztéseket.

Bővebben...

Táplálkozás-élettani osztály

A hazai és a nemzetközi piacokon is egyre nagyobb versenyelőnyt élveznek azon többlet élettani hatással rendelkező, ún. funkcionális élelmiszerek, melyek bioaktív anyagainak hasznosulását tudományos vizsgálatokkal is igazolták.

Bővebben...

Technológiai és Élelmiszerlánc-vizsgálati osztály

Az Osztály kutatási tevékenysége két fő témakör köré csoportosítható.

Célunk egyrészt olyan újszerű, környezetkímélő élelmiszeripari technológiák fejlesztése és ipari alkalmazásának elősegítése, amelyek jó minőségű, magasabb hozzáadott értékű, versenyképes termékek előállítását szolgálják.

Bővebben...