NIR klub a BME-n

Adányiné Dr. Kisbocskói Nóra és Tömösköziné Dr. Farkas Rita részt vett a NIR Klub (Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar) és az MTA, Kémiai Tudományok Osztálya, Élelmiszertudományi Bizottság, Élelmiszeranalitikai és Minőség Munkabizottságának rendezvényén, amelyet a BME –n rendeztek.

A programban egy rövid köszöntő (Firtha Ferenc – BCE ÉTK Fizika és Automatika Tanszék) után beszámolót hallottunk a Franciaországban tartott NIR 2013 konferenciáról (Dr. Salgó András, Dr. Gergely Szilveszter – BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék), majd három szakmai előadást (Q10 tartalmú étrendkiegészítők hatóanyag tartalmának mennyiségi vizsgálata FT-NIR módszerrel - Rácz Anita, Dr. Fodor Marietta, BCE, Kétspórás csiperke vizsgálat hiperspektrális látórendszerrel - Parrag Viktória, Dr. Firtha Ferenc, Dr. Felföldi József – BCE, Mézminták cukorösszetételének vizsgálata és a tárolás során bekövetkező változások nyomon követése közép infravörös spektroszkópia segítségével - Szanics Szilvia, Dr. Gergely Szilveszter, Dr. Salgó András - BME VBK) Végezetül a Novo-Lab Kft. készülék bemutatóval egybekötött előadását hallhattuk és a munkabizottsági hírek, aktualitások összefoglalóját (Dr. Tömösközi Sándor – BME VBK).