Kutatók éjszakája 2015

2015. 09.25-én, az országos programsorozat részeként a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében immár másodjára került megrendezésre a Kutatók éjszakája, mely a kedvezőtlen időjárási viszonyok mellett is közel 100 látogatót vonzott.

Bővebben...

Szakmai és Sajtónap az ÉKI-ben

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ programsorozatában 2015. június 2-án került megrendezésre a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében a szakmai és sajtónap. A több mint három órás rendezvény során a sajtó és a szakma számos jelenlevő képviselője számára az ÉKI kutatói bemutatták az intézet legfontosabb kutatás-fejlesztés és innovációs eredményeit, illetve stratégiai fejlesztési irányait a hazai és világ trendek tükrében.

Bővebben...

Innotrends 2014

A Nemzeti Innovációs Hivatal szervezésében és számos hazai szervezet összefogásával 2014. október 16-17-én Budapesten került megrendezésre Magyarország legjelentősebb innovációs konferenciája és startup kiállítása.

Bővebben...

Kutatók éjszakája 2014

2014. 09. 26-án, az országos programsorozat részeként a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében megrendezésre került a Kutatók éjszakája, mely több mint 100 látogatót vonzott. Rendezvényünk nemcsak középiskolás hallgatók érdeklődését váltotta ki, hanem főként szakmai együttműködő partnereinkét is, illetve magánszemélyekét is.

Bővebben...

Magas rangú Arab delegáció látogatása az ÉKI-ben

Hivatalos tárgyalásokat folytatott 2014. június 17-19 között Magyarországra az Abu Dhabi (Egyesült Arab Emirátusok) Élelmezésbiztonsági Központ vezetője és egy üzleti kísérőkből álló delegáció. A tárgyalások szervesen illeszkednek a Keleti Nyitás külgazdasági stratégia koncepciójába.

Bővebben...

Kínai-Magyar TÉT mobilitási program

"Kovász-starterkultúrák szekciója és alkalmazása magyar és kínai korpával dúsított kenyerekhez" című kínai-magyar Kétoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés keretében megvalósuló mobilitási program

Bővebben...

Nemzetközi PhD tréning COST program keretében

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében (NAIK ÉKI), 2014. március 24-28. között nemzetközi felkészítő tanfolyam megrendezésére került sor PhD hallgatók számára „Food Digestion and Human Health", („Élelmiszerek emésztése és az Egészség") címmel.

Bővebben...

A NAIK ÉKI megjelenése a SIRHA kiállításon önálló standdal

2014. március 10- 12. között új kiállítás, a SIRHA Budapest fogadta az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar gyártóit, forgalmazóit és beszerzőit. Megújult koncepció alapján szervezett szakvásárral várta a HUNGEXPO a korábbi FOODAPEST, UKBA és HOVENTA kiállítások partnereit. A nemzetközi kiállítások sorában kiemelkedő szerepet tölt be a SIRHA élelmiszeripari és vendéglátóipari kiállítás. A kiállítás idei fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter volt.

Bővebben...

Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszermarketing tagozata alakuló ülés

2014. január 14-én A NAIK-ÉKI reprezentánsai részt vettek a Magyar Marketing Szövetség Agrár- és Élelmiszermarketing tagozatának alakuló ülésén. Intézetünk ezen szerveződés munkájába való bekapcsolódás által is igyekszik a NAIK küldetésének minél jobban eleget tenni.

Bővebben...