MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2018. februári 370. Tudományos Kollokviumi meghívó
Időpont: 
2018. február 23., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA ELNÖK

MEGHÍVÓ

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2018. februári 370. Tudományos Kollokviumára

 

 

Elnök: Simonné Sarkadi Livia

 

9.30-10.00

Hudecz Ferenc

Fehérjék antigénszerkezete: epitópok azonosítása, diagnosztikai/terápiás felhasználás
 

10.00-10.30

Abrankó László

Élelmi fehérjeforrások tápérték-minősítésének átfogó rendszere
 

10.30-11.00

Horváth Lajos

A NÖDiK hüvelyes génbanki gyűjteményei az ökotermesztés és a klímaváltozás tükrében
 

11.00-11.30                SZÜNET

 

11.30-11.50

Takács Krisztina, Nagy András, Gelencsér Éva 

In vitro emésztési modellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék antinutritív és allergén kockázatának predikciójában
 

11.50-12.10 Nagy András, Hegyi Ferenc, Takács Krisztina, Cserhalmi Zsuzsanna,  Gelencsér Éva

In vivo állatmodellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék hasznosulásának vizsgálatában

 

12.10-12.30

Zalán Zsolt, Koppányné Szabó Erika, Hegyi Ferenc, Perjéssy Judit, Klupács Adél

Növényi fehérjeforrások minőségi tulajdonságainak javítása tejsavas fermentációval

 

 

Budapest, 2018. február 5.

         Simonné Dr. Sarkadi Livia                                                   Dr. Gelencsér Éva

                        ÉTB elnök                                                                  ÉTB társelnök

 

1051 Budapest, Nádor utca 7. (1245 Budapest, Pf. 1000)
Telefon: +36 1 411-6306 / Fax: +36 1 411-6122 / E-mail: kemia@titkarsag.mta.hu / www.mta.hu

Kapcsolódó dokumentumok:

Kollokviumi összefoglaló füzet

Programajánló

Jelenleg nincs aktuális esemény.