368. Tudományos Kollokvium
Időpont: 
2017. szeptember 22., péntek, 09:30
Helyszín: 
MTA Irodaház - 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
KÉMIAI TUDOMÁNYOK OSZTÁLYA
ELNÖK

 

MEGHÍVÓ 
 

az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2017. szeptemberi Tudományos 
Kollokviumára 

 

Elnök: Biacs Péter 
 

9.30-10.10 

Péter Gábor, Dlauchy Dénes, Tóbiás Andrea, Nagy Edina, Čadež Neža
Élesztőgombák jelentősége az élelmiszeriparban – új törzsek, új fajok 
 

10.10-10.30 

Fehér Csaba, Barta Zsolt 
Arabinóz, xilit, etanol előállítása Candida boidinii alkalmazásával 
 

10.30-10.50 

Kun Szilárd, Ta Phuong Linh, Bujna Erika, Nguyen Duc Quang, Rezessyné Szabó Judit 
Növényi alapú probiotikus termékek fejlesztése 
 

10.50-11.20          SZÜNET 
 

11.20-11.40 

Hegyi Ferenc, Perjéssy Judit, Zalán Zsolt 
Kovásztól a cefréig - körülmények hatása az élesztőkre 
 

11.40-12.00 

Batáné Vidács Ildikó, Baka Erzsébet, Kosztik Judit, Luzics Szabina és Kukolya József 
Diverz tejsavbaktérium törzsgyűjtemény kiépítése és a gyakorlati felhasználási  lehetőségek kutatása 
 

Budapest, 2017. szeptember 1. 

Dr. Halász Anna      
     ÉTB elnök         
 

Kapcsolódó dokumentumok:

368. Tudományos Kollokvium Meghívó

Programajánló

2017. szeptember 22., péntek, 09:30
Helyszín: MTA Irodaház 1051 Budapest Nádor u. 7., fsz. 29. sz. terem
2017. szeptember 29., péntek, 14:00 - 19:00
Helyszín: NAIK - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (ÉKI) 1022 Budapest Herman Ottó út 15.

Hírlevél